FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NDEN DEPREMZEDE GENÇLER İÇİN SANATSAL DESTEK

Fırat Üniversitesi’nin yürüttüğü TÜBİTAK 1001 Projesi ile depremzede gençler için sanatsal ve psikolojik etkinlikler düzenleniyor.

Fırat Üniversitesi’nden Depremzede Gençler İçin Sanatsal Destek

Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Bingölbalı’nın yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK 1001 Projesi kapsamında, depremzede gençler için sanatsal, psikolojik ve sportif etkinlikler düzenleniyor. Proje çerçevesinde, tamamı depremzede gençlerin hazırladığı eserlerden oluşan bir sergi açıldı.

Depremzede Öğrencilere Sanatsal ve Psikolojik Rehabilitasyon

Proje, depremden etkilenen öğrencilerin travmalarını azaltmayı ve psikososyal rehabilitasyonlarına katkı sağlamayı hedefliyor. Bu kapsamda gençlerin hazırladığı resimler ve çeşitli sanat eserleri, düzenlenen sergiyle katılımcıların beğenisine sunuldu.

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Gömleksiz, açılışta yaptığı konuşmada projede emeği geçenleri tebrik ederek şu ifadeleri kullandı: “Rekreatif amaçlı etkinliklerin, depremde zarar gören öğrencilerin psikososyal durumlarının iyileştirilmesine yönelik önemli bir katkı sağladığını görüyoruz. Bu proje çerçevesinde çok yönlü çalışmalar gerçekleştirildi. Proje yürütücüsü Doç. Dr. Abdullah Bingölbalı ve projede yer alan tüm ekip arkadaşlarımızı kutluyorum.”

Kum ve Ebru Sanatıyla Depremzede Gençlere Destek

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Rüçhan Keçeci, projenin birden fazla sanatsal etkinlik içerdiğini belirterek şunları söyledi: “Projemiz kapsamında gençlerimizle kum sanatı, ebru sanatı ve atık malzemelerle kolaj çalışmaları yaptık. Uzun soluklu bir sanatsal etkinlik dizisiyle depremden etkilenen gençlere destek olduk.”

“Tüm Eserler Gençlerimizin Elinden Çıktı”

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Abdullah Bingölbalı, etkinliğin öğrenciler üzerinde olumlu etkiler yarattığını belirterek şunları söyledi: “Bugün sergide gördüğünüz tüm eserler, öğrencilerimiz tarafından hazırlandı. Bu çalışmaların öğrencilerimizin kendilerini ifade etmelerine ve toplumsal hayata yeniden uyum sağlamalarına katkı sunduğuna inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte de öğrencilerin aktif katılımıyla çalışmalarımız devam edecek.”

ELAZIĞ (UHA) - TEKİN YALÇINKAYA

BELEDİYELER

EKONOMİ